Student! Piesakies uz studiju stipendiju HPC centrā

Līdz 1. aprīlim studentus no datorzinātņu un bioinformātikas jomām, kuriem ir padziļināta interese darbā ar lielajiem datiem, mākslīgo intelektu un superskaitļošanu, aicinām pieteikties apmaksātai praksei RTU HPC centrā. Vienlaikus studiju stipendija tiks nodrošināta diviem studentiem.

Skaits: 2 ikmēneša stipendijas

Apmērs: 450 EUR mēnesī

Laika periods: 6 mēneši

Joma: Datorzinātnes, IT

Pieteikšanās termiņš: 1. aprīlis (ieskaitot)

Sadarbībā ar: RTU Attīstības fondu.

RTU Augstas veiktspējas skaitļošanas centrs (turpmāk – RTU HPC centrs) sadarbībā ar nodibinājumu „Rīgas Tehniskās universitātes Attīstības fonds” (turpmāk – RTU Attīstības fonds) izsludina kārtību stipendiju piešķiršanai ar mērķi veicināt un attīstīt labu speciālistu sagatavošanu HPC, bioinformātikas, mākslīgā intelekta un lielo datu jomā, dodot iespēju papildināt zināšanas praktiski RTU HPC centrā.

  1. Vispārīgie noteikumi:
  • stipendiju konkursam aicināti pieteikties datorzinātņu un bioinformātikas jomu studenti no Latvijā licencētām augstākās izglītības iestādēm, sākot no bakalaura līmeņa 2. kursa ar labām sekmēm (vidējā svērtā atzīme nav zemāka par 7 ballēm), kuriem nav akadēmisko parādu.
  • konkursa kārtībā tiks piešķirtas 2 ikmēneša stipendijas, katra 450 EURapmērā, laika periodam no 2024. gada marta līdz 2024. gada augustam, kopā 6 mēnešiem.
  1. Lai pieteiktos konkursam, pretendentiem jāiesniedz:
  • dzīves apraksts (Curriculum Vitae);
  • izglītības iestādes izsniegtu izziņu, kas apliecina studenta statusu, akadēmisko parādu neesamību un ietver aprēķinātu vidējo svērto atzīmi par visu iepriekšējo studiju periodu (maģistra/doktora līmeņa 1. kursa studentiem jāiesniedz bakalaura/maģistra diploma pielikums, kurā ir redzamas visas atzīmes un to kredītpunkti);
  • motivācijas vēstule brīvā formā, kurā pamatota studiju virziena izvēle, pretendenta motivācija padziļināt zināšanas praktiski RTU HPC centrā, kā arī apraksts par līdzšinējo praktisko darbību HPC, bioinformātikas, mākslīgā intelekta, lielo datu vai saistītās jomās;
  • citi dokumenti, kas pēc pretendenta domām var palīdzēt izvērtēt viņa iespēju pretendēt uz stipendiju.

Pretendentiem jāaugšupielādē 2. punktā minētie dokumenti un jāaizpilda konkursa elektroniskā anketa nodibinājuma „Rīgas Tehniskās universitātes Attīstības fonds” mājas lapā www.fonds.rtu.lv sadaļā „Prakšu un stipendiju konkursi” pie „RTU Augstas veiktspējas skaitļošanas centra studiju stipendija” līdz 2024. gada 1. aprīlim (ieskaitot).

Plašākai informācijai (tostarp, iespēja iepazīties ar konkursa nolikumu)>>

Papildu jautājumiem: hpc@rtu.lv.