Ar HPC rīkiem studenti meklēs inovatīvus vēža diagnostikas risinājumus, izmantojot arī mākslīgā intelekta iespējas

Izmantojot RTU HPC centra superdatora resursus, studenti septiņu mēnešu laikā meklēs inovatīvus vēža diagnostikas risinājumus.

RTU ZIC Dizaina fabrika aicina studentus līdz 10. maijam pieteikties jaunajā atbalsta programmā «INNO HEALTH HUB», kuras mērķis ir sekmēt medicīnas tehnoloģiju attīstību Latvijā un meklēt inovatīvus vēža diagnostikas risinājumus.

Saņemot finansiālu un mentoru atbalstu, kā arī iespēju izmantot RTU HPC (High Performance Computing – augstas veiktspējas skaitļošana) infrastruktūru, programmas dalībnieki starpdisciplinārās komandās meklēs risinājumus diviem izaicinājumiem. Abi izaicinājumi saistīti ar lielo datu vai genomu datu analīzi vēža diagnostikā.

Vienai komandai būs jāmeklē risinājumi, kas saistīti ar šo datu izmantošanu ļaundabīgo audzēju ģenētikā, diagnostikā un prognozēšanā pediatrijā, otrai – jāpēta mākslīgā intelekta izmantošana lielo vai genoma datu analīzē agrīnai vēža diagnostikai augstas izšķirtspējas attēlos.

Pieteikšanās šeit: ej.uz/InnoHH

Programma ilgs septiņus mēnešus, kuru laikā studenti papildinās zināšanas ģenētikā, HPC un mākslīgā intelekta tehnoloģijās, piedalīsies dizaina domāšanas, jaunrades, produktu attīstības un prototipēšanas darbnīcās, izstrādās un validēs prototipus. Prototipu izstrādei komandām būs pieejams līdz 45 tūkst. eiro liels finansējums. Studenti varēs pretendēt arī uz 450 eiro lielu ikmēneša stipendiju.

Starpdisciplināro komandu darbu sekmēs arī augsta līmeņa eksperti, piemēram, Latvijas Universitātes profesors Mārcis Leja un vadošā pētniece Inese Poļaka, Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centra vadošais pētnieks Jānis Kloviņš un RTU HPC centra vadītājs Lauris Cikovskis. Atbalstu sniegs arī RTU Zinātnes un inovāciju centra Dizaina fabrikas eksperti, kam ir liela pieredze studentu inovāciju veicināšanā.

Konkursa kārtībā programmā «INNO HEALTH HUB» tiks uzņemti līdz 25 studentiem. Programmu īsteno RTU Zinātnes un inovāciju centrs un RTU Attīstības fonds sadarbībā ar uzņēmumu SIA «Mikrotīkls».